Fadavi (DK)

Efter at have gennemført min uddannelse har jeg, udover mit daglige arbejde i mit atelier, lavet kreative projekter og kunstinstallationer for private og offentlige organisationer. Disse projekter er typisk store, omfattende værker hvor min rolle som kunstnerisk leder og motivator er at koordinere de mange deltagere for at fuldføre arbejdet. Oplevelsen af at arbejde sammen med så mange mennesker på disse projekter er fantastisk unik. Når gruppen arbejder bedst, er euforien over at arbejde sammen mod et fælles mål helt fantastisk, og det afslører hvad deltagerne er i stand til, når de er under pres. Deltagerne er ofte kunst- eller designstuderende og deres arbejde er bemærkelsesværdigt professionelt.

Det der inspirerer mig i mit eget kunstneriske arbejde er interaktionen mellem mennesker, som jeg bedst kan udtrykke i figurativ stil. Min kreative udfoldelse er motiveret af en medfødt følelse af melankoli og af en passioneret sult efter livet. I mange år har jeg fokuseret på kvinder i mine malerier på grund af min fascination af selvstændige kvinder, hvis livsstil er så anderledes fra mit hjemland. Jeg finder de mange muligheder og selvstændigheden for de nordiske kvinder meget inspirerende.

I begyndelsen var jeg fascineret af at lære teknikker og anatomien om form i mine portrætteringer af kvinder. Med tiden blev jeg dog mere nysgerrig på de psykologiske aspekter og problemer, som kvinder har i det moderne samfund. Derfor er mine værker også et psykologisk portræt af kvinder set fra en mands perspektiv, som kræver at jeg er følelsesmæssigt aktiv og involveret i mit arbejde.

Jeg bruger mange skitserende streger i mine malerier, som ofte er fremtrædende i det færdige produkt. Jeg er konstant i bevægelse mellem kaos og kontrol, hvor jeg både udnytter en skitserende og organiseret stil i en blanding af det figurative og det abstrakte udtryk. Min palette er domineret af primære farver i kontrasterne mellem varme røde farver og kolde blå….et sted mellem melankoli og passion.

– Fadavi

Vis CV

UDDANNELSE

1995
Medskaber af Skolen for Kunst og Design, Aarhus, Danmark
Lærer og rådgiver på Skolen for Kunst og Design, Aarhus, Danmark

1994
Etablerede eget kunst studio i Aarhus, Danmark

1990 – 1992
Arkitektskolen i Aarhus, Danmark

1990
Kolding Designskole, Kolding, Danmark

UDVALGTE UDSTILLINGER

2020

Galleri V58, Aarhus, DK

2014

Fine Art Fair, Art Hamptons, USA

2013

Nordic Expressions, New York, USA

Galleri Nyord, Nyord, Stege, DK 

2000

“Pyramiden”, Roskilde Festival, Installation

“Robotscenen”, Midtfyens Festival, Installation

Uden titel, akryl på lærred, 149 x 75, 2016, d.kr. 32.000,-

Uden titel, akryl på lærred, 80 x80, 2016, d.kr. 6.500,-

Uden titel, akryl på lærred, 70 x70, SOLGT

‘Uden titel’, akryl på lærred, 110 x 190, 2018, SOLGT

Uden titel, akryl på lærred, 70 x 80, 2015, SOLGT

Uden titel, akryl på lærred, 70 x 70, 2013, SOLGT

Uden titel, akryl på lærred, 65 x 60, SOLGT

Uden titel, 70 x 70, akryl på lærred, SOLGT

‘Liggende kvinde – Sara’, akryl på lærred, 120 x 150, SOLGT